| onlineKennis > F.A.Q.

F.A.Q.

Ik kan het Mediasite college niet goed afspelen, waar ligt dit aan?

Het is inderdaad bekend dat bij Mediasite versie 6.1.9 Internet explorer 11 fouten geeft. Versie 6.1.13 (maar die heeft nog niet iedere instelling) heeft dit verholpen.
Hier de tijdelijke oplossing:

1. Stappen om IE werkend te krijgen:
a. Internet Explorer werkbalk (te bereiken via ALT)
b. Extra
c. Compatibiliteitsinstelling (Compatibility view o.i.d.)
d. Voeg uva.nl toe.
e. OK.
f. Browser herstarten en link nogmaals proberen.

Kan ik de colleges ook op een andere manier bekijken?

Dat kan, bij de verschillende spelers zitten opties voor de schermindeling. Ook kan vaak voor een “volledig scherm”-oplossing gekozen worden.

Wat is een speler?

Een speler is de afspeelvorm voor de webcolleges. Die verschilt van softwareleverancier tot softwareleverancier. Wanneer u op het webcollege klikt, start deze automatisch de speler van het programma, waarin dit webcollege gemaakt is

De link werkt niet, kan ik alsnog aan de juiste link komen?

Als u de foute link of het onderwerp doorgeeft via Contact, dan sturen we u de goede link toe en herstellen we de webpagina. Tenzij de url bij de betreffende instelling veranderd is en niet meer zichtbaar op het web is, dan informeren we u en halen we het college weg.

Hoe kan ik mijn eigen college(s) aanmelden?

U kunt dit doen door op de homepagina onderin rechts op het plaatje te klikken en uw collegeserie aan te melden. U mag ook een collegeserie, college, presentatie, conferentie, lezing of kennisklip aanmelden die u getroffen heeft en waarvan u vindt dat deze niet op Online Kennis mag ontbreken.

Kan ik meewerken aan de uitbouw van Online Kennis?

Als vrijwilliger heeft u één of meer van de volgende taken:

  • opsporen van colleges, presentaties of kennisclips om het aanbod uit te breiden en actueel te houden.
  • nalopen van links
  • Informatiepagina’s mee helpen verfraaien.
  • Opnemen van colleges van onderwerpen die nog niet op de site staan en waarvan ook geen openbare weblectures te vinden zijn.
  • Het bedenken van vragen en antwoorden voor zelftoetsen bij de colleges.

Als u zich wilt aanmelden, neem dan Contact met ons op

Ik heb geen tijd om als vrijwilliger mee te werken, kan ik een ondersteuning geven? 

Om de site te onderhouden moeten er kosten gemaakt worden. Mocht je deze site een leuk initiatief vinden, die vooral in de lucht moet blijven, dan kun je een donatie doen op de ING rekening 393054 van Center for Distance Communication, t.n.v. dhr A.J. Bronkhorst, Nicolaas Beetsstraat 120, 3511HG Utrecht, onder vermelding van “Donatie Online Kennis”. Zo gauw de stichting haar status van i.o. (in oprichting ) veranderd heeft in een definitieve status zal dit rekeningnummer veranderd worden. Iedere bijdrage, of het nu één euro is of meer, is vele is van harte welkom. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage!