| onlineKennis > Welkom

Welkom

Bijna ieder instelling van hoger onderwijs neemt tegenwoordig colleges op, de  zogenoemde weblectures. Dat doen ze om hun studenten een extra middel te geven om het onderwerp goed te begrijpen en te verwerken. Een aantal daarvan worden open aangeboden op het web. Het is jammer dat deze vaak moeilijk te vinden zijn. Daarom is Online Kennis opgericht, om al die open weblectures bij elkaar te brengen en voor iedereen makkelijk vindbaar te maken. We richten ons daarbij met name op die mensen die wel meer van een onderwerp willen weten, maar geen gelegenheid hebben om het vak op de instelling te komen volgen.

 

Weblectures zijn ook voor anderen nuttig en/of interessant. Voor de scholieren die zich aan het voorbereiden zijn op hun vervolgopleiding. Het geeft hen niet slechts een korte inkijk in het onderwerp zoals veel instellingen hen geven, maar een duidelijk beeld hoe een onderwerp behandeld wordt. Het kan de keuze makkelijker maken en een foute keuze voorkomen. Tevens voor hen, die merken dat er een lacune in hun vooropleiding zit,  of een switch in hun loopbaan overwegen, maar weten dat zij daarvoor essentiële kennis ontberen. Na het volgen van de weblectures kunnen zij overwegen op een deelcertificaat te halen. Daarvoor zullen zij zich tot de instellingen van Hoger Onderwijs (HO)  moeten richten. Of ze vervolgens ook een reguliere opleiding zouden willen volgen is nog maar de vraag.  En voor al diegenen die graag meer willen weten over een onderwerp, het niet bij een korte inleiding willen laten en mogelijk de volledige collegeserie willen volgen.

 

De weblectures worden opgenomen terwijl de docent college geeft. Er is geen moeite gedaan om de opnames te verfraaien, u ziet de colleges zoals de studenten deze ook volgen. Gegeven door mensen die hun vak beheersen en de kennis met hun studenten en met een ieder die daarin geïnteresseerd is willen delen.

 

Deze site is niet statisch, ieder week zullen hier meer colleges, presentaties en kennisclips te vinden zijn. Komt u dan ook vooral terug om te kijken wat u hier nieuw kunt vinden.